wheat-bowl-wooden-table

Η μεγάλη διατροφική αξία του σιταριού! Ένα υγιεινό πρωινό με αντιοξειδωτική δράση

Είναι αξιοσημείωτο πόσο μεγάλη διατροφική αξία έχει το σιτάρι τόσο σε φυτικές πρωτεΐνες όσο σε βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη Ε. Προσθέτοντας αμύγδαλα, καρύδια, κανέλα, σταφίδες και ρόδι γίνεται ένα πλήρες υγιεινό πρωινό, νόστιμο μια βόμβα ενέργειας!

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φυτικές ίνες. Τα καρύδια είναι αντιοξειδωτικά, πλούσια σε μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνες Ε. Η κανέλα περιέχει μαγγάνιο που είναι υπεύθυνο για τον σχηματισμό του συνδετικού ιστού και των οστών.

Η σταφίδα αποτελεί μια πολύ καλή πηγή ενέργειας. Βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου, περιέχει σίδηρο, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία. Το ρόδι περιέχει φαινολικές ουσίες με ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση και μάλιστα φαίνεται να είναι υψηλότερη σε σχέση με την περιεκτικότητα άλλων φρούτων!

Μελέτες δείχνουν ότι έχει καρδιοπροστατευτική δράση, κατεβάζει την αρτηριακή πίεση και εμποδίζει την οξείδωση της κακής χοληστερόλης (LDL). Μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη ή μέλι ή ζάχαρη καρύδας για να το κάνετε ένα γλυκό έδεσμα ! Αυτό όμως που είναι εξίσου σημαντικό και σπουδαίο είναι το ζουμί από το βράσιμο του σταριού ! Το οποίο είναι εύπεπτο, βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, αντιμετωπίζει τα φουσκώματα και ωφελεί την υγεία!