myloi rodias συνταγή για ροξάκια

Συνταγή για Ροξάκια

Υλικά:

– 4 κούπες τσαγιού περίπου αλεύρι
– 1 κούπα τσαγιού καλαμποκέλαιο
– 1 κούπα γάλα συμπυκνωμένο κατά προτίμηση (αραιωμένο με νερό)
– 4 μικρά αβγά
– 2 κύβους φρέσκια μαγιά (100 γρ)
– 2 κ.γλ. κοφτές μπέικιν
– αλάτι
– 3 κουταλιές της σούπας κακάο (προαιρετικά)

Για το σιρόπι:

– 3 κούπες τσγ νερό
– 3 κούπες τσγ ζάχαρη
– 2 ξύλα κανέλας
– 1/2 χυμό λεμονιού (αφού βράσει το σιρόπι )
– λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα και διαλύουμε την νωπή μαγιά μέσα σε αυτό. 10′ λεπτά αργότερα προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, το καλαμποκέλαιο και το αλάτι .Ρίχνουμε το μπέικιν στο αλεύρι, τα ανακατεύουμε και όλα μαζί στο μπολ.

Φροντίζουμε να γίνει μια ζύμη λεία και απαλή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15′ λεπτά.Την χωρίζουμε σε κορδόνια τα οποία βουτυρώνουμε και κάνουμε σχέδια. Μπορείτε να κάνετε σχέδια όπως ο φιόγκος ή σαν να δένουμε κάτι ! Τα τοποθετείτε αραιά στο ταψί γιατί φουσκώνουν και τα ψήνετε στους 180’C στον φούρνο για 20′ λεπτά.

Μπορείτε επίσης να κρατήσετε ένα κομμάτι της ζύμης, να ρίξετε κακάο και να κάνετε δίχρωμα ροξάκια !

Για το σιρόπι

Βάζουμε στην κατσαρόλα τις 3 κούπες νερό, την ζάχαρη και τα 2 ξύλα κανέλας. Αφήνουμε να βράσει για 3′ λεπτά. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και μετά ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.

Φροντίζουμε τα ροξάκια να έχουν κρυώσει και το σιρόπι να μην είναι πολύ καυτό. Τα βουτάμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σε περίπτωση που τα θέλετε πιο ζουμερά, τα κρατάτε βουτηγμένα περισσότερη ώρα στο σιρόπι.

Καλή επιτυχία !