kritika-kaltsounia

Κρητικά Καλτσούνια – Μυζηθροπιτάκια

Υλικά

Για ζύμη

– 550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 250 ml νερό
– 125 ml ελαιόλαδο
– 30 ml Χυμό λεμόνι
– 30 ml ρακί
– Λίγο αλάτι

Γέμιση

– Περίπου 1 κιλό μυζήθρ
– 1 αβγό
– φρέσκο δυόσμο

Γαρνιτούρα

– Μέλι για γαρνίρισμα
– Λίγο σουσάμι

Βγαίνουν περίπου 35 – 40 κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, την ρακί και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Αμέσως μετά το μεταφέρουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά και τα ζυμώνουμε.
  2. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά, τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′ λεπτά στο ψυγείο.
  3. Γέμιση: Βάζουμε σε ένα μπολ την μυζήθρα, το αβγό, τον φρέσκο δυόσμο και τα ζυμώνουμε.
  4. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε και κόβουμε κομμάτια με ένα κου πατ 10 εκατοστά.
  5. Μοιράζουμε την γέμιση σε κάθε κομμάτι, το πασπαλίζουμε με σουσάμι και το κλείνουμε περιμετρικά. Με ένα πιρούνι πιέζουμε περιμετρικά τις γωνίες της ζύμης και τα βάζουμε σε ταψί.
  6. Ψήνουμε στους 170′ C πάνω κάτω αντίσταση για 20′ λεπτά. Σερβίρουμε με μέλι !

Καλή επιτυχία !